01
Home
 
Marike Laning

Rechtsgebieden

  • Strafrecht
  • Penitentiair recht
  • Contractenrecht
 

Contact

laning@dle-advocaten.nl

Ik ben in augustus 1993 beëdigd en heb mij door de jaren heen steeds meer gericht op arbeidsrecht, strafrecht (witte boorden) en jeugdrecht.

 

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten heb ik mij laten registreren voor strafrecht, wat mij verplicht elk jaar voor dit gebied tien opleidingspunten te halen. Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA), de Haagse Vereniging van Jeugdrechtadvocaten (HVJA) en de Vereniging Advocaten Psychiatrische Patiënten (VAPP) om op de hoogte te blijven van de actualiteiten en contact te hebben met collega’s die ook op deze gebieden werkzaam zijn.

 

In mijn leven voorafgaand aan de advocatuur ben ik na het afronden van mijn middelbare school van Den Helder naar Maastricht vertrokken om gezondheidswetenschappen te studeren (afstudeerrichting verplegingswetenschap). In 1987, na het afronden van verplegingswetenschappen, ben ik rechten gaan studeren. Van 1991 tot 1993 ben ik werkzaam geweest als docent bij de vakgroep strafrecht (Universiteit Maastricht) daarna ben ik in Den Haag opgeleid tot advocaat en heb ik op verschillende kantoren gewerkt. In de zomer van 2016 besloten Cees Dreef en Ik om terug te keren naar de basis. Zonder veel overhead en andere zaken die afleiden van het juridische handwerk hebben wij besloten onze praktijk in Voorschoten voort te zetten. Maar omdat wij altijd in Den Haag kantoor hebben gehad, kom ik met net zoveel plezier naar Den Haag om een zaak te bespreken. Samen hebben Cees en ik ruim 50 jaar juridische advocatuur ervaring. Nu hebben we korte lijnen waardoor we sneller en met meer plezier voor uw zaak aan de slag kunnen.

 

Als toezichthouder in diverse raden van toezicht heb ik ontdekt dat ik besturen/toezicht erg leuk vind. Momenteel kan ik mijn bestuurlijk plezier volledig kwijt in mijn huidige nevenfunctie als voorzitter van de raad van toezicht van het Pleysier College in Den Haag.

 

Goede voornemens om naast al dat werken ook serieus werk te maken van mijn boksen en fietsen zijn er ook!