01
Home
 
Marike Laning

Rechtsgebieden

  • Strafrecht
  • Penitentiair recht
  • Contractenrecht
 

Contact

laning@dle-advocaten.nl

Ik ben in 1993 beëdigd als advocaat. Naast arbeidsrecht, strafrecht (witte boorden) en jeugdrecht doe ik ook contractenrecht.

 

Na mijn middelbare school ben ik van Den Helder naar Maastricht vertrokken om daar gezondheidswetenschappen te studeren (afstudeerrichting verplegingswetenschap). In 1987 na het afronden van mijn studie ben ik rechten gaan studeren. Van 1991 tot 1993 ben ik werkzaam geweest als docent bij de vakgroep strafrecht (Universiteit Maastricht).  Inmiddels ben ik sinds 1993 advocaat bij verschillende kantoren. In de zomer van 2016 besloten Cees Dreef en ik om weer terug te keren naar de basis en zonder teveel overhead en zaken die afleiden van het juridische handwerk onze praktijk in Voorschoten voort te zetten. Maar omdat we altijd in Den Haag hebben gezeten kom ik met net zoveel plezier naar Den Haag om een zaak te bespreken. Samen gaan Cees en Ik op voor bijna 50 jaar juridische advocatuur ervaring. Terug naar korte lijnen waardoor we sneller en met meer plezier in ons werk kunnen handelen. Toga aan en gaan!

 

Door mijn nevenfuncties als toezichthouder in de raad van toezicht bij de justitiële jeugdinrichting Teijlingereind te Sassenheim en als lid van de raad van toezicht van het Pleijsiercollege in Den Haag heb ik ontdekt dat ik besturen erg leuk vind. Mijn bestuurlijk plezier kan ik ook volledig kwijt in mijn bestuursfunctie bij de hockeyclub Cartouche.

 

Goede voornemens om naast al dat werken ook serieus werk te maken van mijn boksen en fietsen zijn er ook!